Purjelautailu

Purjelaudat Novenove | Purjelautojen purjeet Attitude | Purjelautojen purjeet S2 Maui | Purjelautojen evät | Purjelautojen puomit ja jatkeet | Purjelautojen mastot

Purjelautailu uudessa nousussa


Purjelautailu on vesipetojen kuninkuuslaji. Purjelautailun salaisuus piilee sen kokonaisvaltaisessa vaikutuksessa fysiikkaan ja henkiseen tasapainoon. Purjelautailu on haastava laji, näin halutessasi, tai se voi olla pienimuotoinen harrastus mökin järvellä kesäisin. Voit itse päättää. Purjelaudat ja purjeet ovat teknisiltä ominaisuuksiltaan aivan jotain muuta kuin 20 vuotta sitten.

GasreSports tuo maahan ja myy purjelautailuvälineitä kaikentasoisille lautailijoille; aloittelijan paketeista kisavermeisiin. Valitse alla olevista kuvista se mistä haluat lisätietoa.
Purjelautailu purjeet Attitude Purjelautailu purjeet S2 Maui
Purjelaudat Novenove Purjelautojen evät K4
Purjelautailu puomit ja jatkeet Unifiber Purjelautailu mastot Unifiber ja Northshore

Purjelautailun historiaa


Tänä päivänä purjelautailu on yksi suurimmista urheilulajeista maailmassa. Olypialaisiin se otettiin vuonna 1984. Purjelautailu on suhteellisen nuori harrastusmuoto. Sillä on pitkä historia takanaan, mutta tässä nykyisessä modernissa tyylissään se tunnetaan vasta 1940-luvulta. Erään teorian mukaan nuori 20-vuotias amerikkalainen, Newman Darby, kehitti ensimmäisenä laudan, jonka päälle Darby viritti leijamaisen purjeen ja sitä pidettiin selän takana kaksin käsin kiinni.

Kauan, kauan ennen tätä, satoja vuosia sitten, Polynesiassa Tahitin ympäristössä käytettiin lautaa ja purjetta metsästysretkillä. Silloin se ei ollut jännittävä ja hauska harrastus vaan elinkeino.